Enkel guide till Monkey Shoulder och Jameson på Systembolaget

Om du är intresserad av att prova nya whisky-varianter kan Systembolaget erbjuda ett brett urval av olika märken och sorter. Två populära valmöjligheter är Monkey Shoulder och Jameson. I denna guide kommer vi att utforska dessa två whisky-märken och ge dig all information du behöver för att göra ett välgrundat val på Systembolaget.

Monkey Shoulder

Monkey Shoulderär en blended malt whisky från Skottland som kännetecknar sig genom att vara en kombination av tre olika single malt-whiskys från Speyside-regionen. Den är känd för sin sammetslena smak och lena efterdyning. Monkey Shoulder passar perfekt för dem som är på jakt efter en mild och balanserad whisky med toner av vanilj, kryddor och ek.

Du kan hitta Monkey Shoulder på Systembolaget genom att använda deras hemsida eller besöka en närliggande butik. Produkten finns tillgänglig i olika flaskstorlekar, från 35 cl till 70 cl. Priserna varierar beroende på flaskstorleken, men du kan förvänta dig att betala runt 400-500 kr för en flaska Monkey Shoulder.

Jameson

Jamesonär en irländsk whisky som har gjort sig känt över hela världen för sin mjuka och milda smak. Den tillverkas genom att kombinera pot still-whisky från Midleton destilleri och grain-whisky, vilket ger den en unik karaktär. Jameson är en mycket populär whisky för både nybörjare och erfarna whisky-entusiaster.

På Systembolaget hittar du ett brett utbud av Jameson-produkter. Det finns olika varianter att välja mellan, såsom Jameson Original, Jameson Caskmates och Jameson Black Barrel. Priserna för Jameson på Systembolaget varierar beroende på vilken variant du väljer och flaskstorleken, men i genomsnitt kan du förvänta dig att betala ungefär 300-400 kr per flaska.

Sammanfattning

Båda Monkey Shoulder och Jameson erbjuder högkvalitativa whisky-varianter som passar såväl nybörjare som erfarna whisky-älskare. Monkey Shoulder erbjuder en mild och balanserad smak med toner av vanilj och kryddor, medan Jameson har en mjuk och mild karaktär med olika varianter att välja mellan.

Genom att besöka Systembolaget och välja mellan Monkey Shoulder och Jameson kan du upptäcka nya whisky-upplevelser som kommer att tillfredsställa dina smaklökar. Kom ihåg att njuta av din whisky ansvarsfullt och utforska fler whiskymärken för att hitta din personliga favorit.

Ofte stillede spørgsmål

Vad är Monkey Shoulder?

Monkey Shoulder är en blended malt whisky som är känd för sin mjukhet och balans.§

Hur får Monkey Shoulder sitt namn?

Monkey Shoulder fick sitt namn på grund av de arbetskrämpor som destillatörerna brukade få av att vända malt med handen.§

Var kan man köpa Monkey Shoulder?

Monkey Shoulder finns tillgängligt på Systembolaget.§

Vad är Systembolaget?

Systembolaget är en statligt ägd butikskedja i Sverige som ansvarar för försäljning av alkoholhaltiga drycker.§

Hur länge har Jameson funnits på Systembolaget?

Jameson har funnits på Systembolaget sedan 1997.§

Vilken typ av whisky är Jameson?

Jameson är en irländsk blended whiskey som framställs genom att kombinera maltwhisky och grainwhisky.§

Vad är skillnaden mellan blended malt whisky och blended whiskey?

Skillnaden ligger i de regioner där de tillverkas, då maltwhisky är vanligt förekommande i Skottland och whiskey oftast kommer från Irland eller USA.§

Vilka smaker kan man förvänta sig från Monkey Shoulder?

Smakerna i Monkey Shoulder kännetecknas av honung, vanilj, fruktighet och en lätt rökighet.§

Finns det några rekommendationer för hur man bäst njuter av Monkey Shoulder?

Många föredrar att dricka Monkey Shoulder rent, men det fungerar även utmärkt i cocktails såsom “Old Fashioned” eller “Whisky Sour”.§

Vilken är den mest sålda alkoholhaltiga drycken på Systembolaget?

Absolut Vodka är den mest sålda alkoholhaltiga drycken på Systembolaget.§

Artiklen Enkel guide till Monkey Shoulder och Jameson på Systembolaget har i gennemsnit fået 3.4 stjerner baseret på 42 anmeldelser